Trossau - unsere Heimat

Brotbachn is gonz leicht!


Mer braucht 375g dunkels Roggenmui(h)l Type 1150, 375g Weizen- oder Roggenvollkornmui(h)l, a Packerl Natur-Sauerteig (150g), a Packerl Trockenhefen, 2 TL Solz, 1 EL Olivenöl, a poor Troppen Zitronensoft, ca 500 ml lauworms Wosser, tout alls gut mischen und lesst dern Torgh a Stund giah. Dernoach wirgt ma dern Toagh z`somm und formt des Brot affern Bleech. Urm draf a weng Mui(h)l stran und wieder a Stunn urn warmer Urt giah loa. Donn kinnt des Brot in Bochuafm ber 200 Grad a Stund bachn. Mer kur a nuch Kümmel neitua, wer des mecht. Oder Korander oder wia mer will. Mer muaß no asprobiern. Also mir schmeckts guat.